Παγκόσμια Επιστήμη της Όπερας

Γράφτηκε από τον/την Super User

Η Παγκόσμια Επιστήμη της Όπερα (Global Science Opera, GSOείναι η πρώτη πρωτοβουλία στην ιστορία, που δημιουργεί όπερες με επιστημονικό θέμα, με τη συνδρομή της παγκόσμια κοινότητας. Το 2022 η θεματολογία του GSO αφορούσε τον δημιουργικό νου και υλοποιήθηκε από ένα δίκτυο σχολείων, ακαδημιών τέχνης κ.ά, με συντονιστή αυτής της γιγαντιαίας προσπάθειας το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Δυτικής Νορβηγίας (HVL). Συμμετείχαν περίπου 20 χώρες και προβλήθηκε διαδικτυακά από το HVL´s MediaLAB, την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου 2022. 

Το σχολείο μας συμμετείχε με 30 μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου, οι οποίοι ανέλαβαν την σκηνοθεσία, το μοντάζ, την μουσική, το σενάριο, την ηχογράφηση, τον σχεδιασμό και την κατασκευή προσωπείων και συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση, στην εξήγηση του μηχανισμού εκδήλωσης της κατάθλιψης. Την πρωτοβουλία και την διοργάνωση της δράσης είχε η καθηγήτρια Αμπραχίμ Κυριακή (βιολόγος )με τη συνεργασία των καθηγητριών Ζώη Όλγας, Κανελλοπούλου Χαραλαμπίας και Ντέντε Αλεξάνδρας. Όλη η δράση βιντεοσκοπήθηκε με την ευγενική χορηγία του «Tselios Photography Studio» και ιδιαίτερα  του πρώην μαθητή του σχολείου μας Παπαγεωργίου Άγγελου .

Το σχολείο μας  παρουσιάζεται στα 27':09'' έως 29':12'' του βίντεο.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος διδασκόντων  εκφράζει τα θερμά  συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και τους εύχεται να είναι πάντα δημιουργικοί και πρωτοπόροι.

Το link για το GSO

Creavolution